Начин на приготвяне
В намаслен тиган запържете нарязаните на кубчета лук, чесън, гъби и шунка. Поръсете с подправките, налейте бялото вино и бъркайте, докато сместа се сгъсти.
В друг съд пригответе соса. Запържете брашното в 2 с.л. зехтин и добавете прясното мляко. Овкусете с подправките и дръжте на огъня 3-4 минути, като не преставате да разбърквате.
Бланширайте корите за лазаня и подредете част от тях в намазана с приготвения сос тавичка. Върху корите сложете част от плънката и отново малко от соса. Повторете същото до изчерпване на продуктите.
След като наредите последния слой кори завършете със сос. Печете лазанята на умерена фурна около 35 минути.
Пет минути преди окончателно да я извадите от печката, я поръсете с настърган кашкавал и върнете обратно.
Коментари