Веган майонеза

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
9k
01/10/2015
"След като открихме как се прави веган майонеза, нищо не може да ни спре да търсим и веган варианта на шкембе чорба "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 125
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Домашна Майонеза

Начин на приготвяне

Накиснете кашуто и слънчогледовите семки в студена вода за 4-5 часа.

Извадете ги от водата и ги измийте още веднъж. Пуснете ги в пасатора заедно със зехтина, солта, чесъна и копъра.

Изцедете лимона и излейте сока при останалите компоненти. Пасирайте до получаване на еднородна смес.

В случай че получената каша ви се вижда прекалено гъста, можете да я разредите с малко вода.

Веган майонезата може да се използва в салати, сандвичи и разядки.

Стъклена купичка диаметър 6 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Стъклена купичка диаметър 6 см
1.36 лв.
Виж ››

Лесни за употреба и много практични стъклени купички, подходящи за сосове, кремчета, ядки или др.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар