Веган майонеза

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Веган майонеза2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"След като открихме как се прави веган майонеза, нищо не може да ни спре да търсим и веган варианта на шкембе чорба"

Необходими Продукти

  • кашу - 1 ч.ч. сурово
  • слънчогледови семки - 1 с.л. сурови, белени
  • лимони - 1/2 бр
  • зехтин - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 скилидка
  • копър - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете кашуто и слънчогледовите семки в студена вода за 4-5 часа.

Извадете ги от водата и ги измийте още веднъж. Пуснете ги в пасатора заедно със зехтина, солта, чесъна и копъра.

Изцедете лимона и излейте сока при останалите компоненти. Пасирайте до получаване на еднородна смес.

В случай че получената каша ви се вижда прекалено гъста, можете да я разредите с малко вода.

Веган майонезата може да се използва в салати, сандвичи и разядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
41
31
21
10
Дай твоята оценка: