Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в дълбока купа и правим в средата кладенче. Добавяме захарта и маята. Разбъркваме и добавяме половината от топлата вода. Отново разбъркваме и прибавяме олиото. Прибавяме солта, като я разпределяме по края върху брашното.
Добавяме и майонезата и разбъркваме.
Омесваме меко тесто, след което го остявяме да си почине за 15 минути.
После го разделяме на 6-7 части, които оформяме на топки.
Всяка топка разточваме на кръгла питка с диаметър около 15 см.
Намазваме първата питка с маргарин и слагаме втора питка отгоре, която също мажем с маргарин и така до последната питка, която не намазваме.
Така слепените питки, разточваме в една голяма кръгла кора с дебелина около 0, 5 см.
Разделяме кръга на 18 части. Навиваме ги на малки кроасани. Навиваме от края на вътре, като леко придърпваме към себе си.
Нареждаме ги върху хартия за печене и ги намазваме с майонеза. Поръсваме ги със семена по наш избор. Печем хлебчетата в загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути но все пак се съобразяваме с нашата фурна.
Готовите хлебчета, покриваме с чиста кърпа докато поизстинат.