Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата. Добавяме към тях захарта, солта, мазнината, брашното. Разтваряме маята в малко вода и също я слагаме при останалите продукти.
Доливаме още вода на око, като целта е по-лесно да се замести тесто. След като сме го размесили, го разделяме на три части. Оставяме ги на стайна температура за около половин час.
После разточваме всяка от тях с помощта на точилка /ако нямате точилка, можете да ползвате и набрашнено стъклено шише/.
Целта е да се получат тънки кори, които се подреждат една върху друга. От тях се завива руло. То трябва да се нареже на колелца, наподобяващи розички.
Те се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса. Докато чакаме мелчетата да станат готови, приготвяме заливката за тях. От водата, захарта и ванилията се сварява сироп.
Той се оставя да изстине и когато мелчетата се охладят, се поливат с него. Оставят се така няколко часа и чак тогава се сервират.
Коментари