Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Свинско със зеленчуци, запечено на фурна

Свинско със зеленчуци, запечено на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Свинско със зеленчуци, запечено на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Много обичаме запечени на фурна зеленчуци, но когато са поднесени с гарнитура от свинско месо, направо не можем да спрем да ядем"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • праз - 2 стръка
  • чушки - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • доматено пюре - 1 бурканче
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • дафинов лист
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на парчета и го прехвърлете в намазнената тавичка. Нарежете зарзаватите и ги сложете при месото. Разбъркайте всички продукти и налейте доматеното пюре.

Овкусете с подправките и запечатайте тавата с алуминиево фолио. Печете яденето 40 минути на умерена фурна, след това открийте тавата и продължете с печенето още десетина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: