Чорба с шилешко месо

ФикиФикиНовак
11/10/2015
"Може да няма много продукти, но вкусът е уникален - затова гответе и хич не му мислете "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 583
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шилешкото месо се сварява в подсолена вода /1.5-2 л/ с малко зехтин. В началото се образува пяна, която трябва да се премахне. След това месото се отцежда от бульона, без той да се хвърля. Месото се нарязва на кубчета и се оставя настрана.

В друга тенджера се запържват лукът и чушките. Добавя се пилешкият бульон и надробеното месо. Слага се и фидето.

Чорбата се застройва с яйце и кисело мляко, поръсва се с магданоз, черен и червен пипер, след което се отстранява от огъня. При консумация може да се подправки с лимонов сок.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар