Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели карбонара

Талиатели карбонара

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Талиатели карбонара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Емблематично ястие от Италианската кухня, което ще ви накара да се влюбите в Италия!"

Необходими Продукти

  • чесън - 1 скилидка
  • талиатели - 200 г
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 2 с.л. сухо
  • черен пипер
  • бекон - 50 г
  • сметана - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - 1 с.л.
  • пармезан - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете лука и чесъна във виното за 2-3 минути. Сварете талиателите в подсолена вода.

Междувременно нарежете бекона на ситно и го прибавете към сместа с лука. Задушете за още 2-3 минути, докато беконът стане хрупкав.

В малка купа смесете сметаната, яйцата, пармезана и магданоза, овкусете ги със сол и черен пипер.

Отцедете сварените спагети и ги сипете в тигана, разбъркайте добре с бекона и гответе 1 минута.

Махнете тигана от котлона и бързо прибавете сместа със сметаната, върнете на котлона и разбъркайте интензивно. Сервирайте веднага.

Талиателите карбонара са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
За спагети карбонара трябват спагети, 3-4 яйца, пекорино, гуанчале, черен пипер и това е, нищо друго
08.10.2023 19:29
Анонимен
Анонимен
Това не са спагети карбонара
08.10.2023 19:27
1
Mira
Mira
Много добра рецепта. Става бързо, а крайният резултат е много вкусен. Препоръчвам за бърза и вкусна вечеря.
27.07.2022 19:54
2
Цветелина Стойкова
Цветелина Стойкова
Страхотни!
30.03.2018 01:39
1
1