Начин на приготвяне
Маята се разтваря в малко топло прясно мляко, като към нея се добавят захарта и 1-2 лъжици брашно. Полученото се оставя настрани, докато втаса.
След това се смесва със солта и останалото прясно мляко, разтопеното масло и брашно.
Получената смес се обърква хубаво и се оставя на топло, за да удвои размера си. После се размесва още веднъж и се разделя на няколко топчета.
Те се оставят да престоят още двадесетина минути. После с ръка всяка топка се превръща в нещо като фитил.
Всички фитили се редят в намазнена и набрашнена тавичка. Пекат се на 180 градуса в предварително загрята фурна.
Десетина минути преди да бъдат извадени от печката, готовите багети се мажат със смес от разбит белтък и скълцани чесън и магданоз.
Коментари