Начин на приготвяне
В леко затоплната вода се разтваря маята с щипката захар и част от брашното до получаване на рядка каша, оставя се на топло тази смес да шупне. През това време си пресяваме брашното и го смесваме със солта.
Когато е готова сместа с маята я добавяме към брашното и месим до гладко тесто. Оставяме го да втаса до удвояване на размера му под топла влажна кърпа и в топло помещение.
Когато тестото е готово го премесваме и разделяме на 4 равни части. Всяка част се оформя на дебел фитил и се слага в подходяща тава застлана с хартия за печене.
С остър нож се правят разрези (около 4-5) с лек диагонал и разстояние от около 2 см. След това се наръсват с царевичното брашно и се оставят отново да втасат, когато са почти готови се пуска фурната да загрее на около 180 градуса (аз още съм със една от старите печки, а те са си силнички, но ако сте с нова на 200 градуса).
Когато порозовее коричката проверете с клечка и ако са готови ги извадете да изтинат на решетка.
Един наистина вкусен хляб!