Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Багети»Побългарени домашни френски багети

Побългарени домашни френски багети

Побългарени домашни френски багети
Снимка: Радомира Михайлова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Край на готовия хляб от магазина, опитайте тези страхотни френски багети"

Необходими Продукти

  • мая - 1/2 кубче прясна мая
  • вода - 500 мл.
  • брашно - около 930 гр.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • царевично брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В леко затоплната вода се разтваря маята с щипката захар и част от брашното до получаване на рядка каша, оставя се на топло тази смес да шупне. През това време си пресяваме брашното и го смесваме със солта.

Когато е готова сместа с маята я добавяме към брашното и месим до гладко тесто. Оставяме го да втаса до удвояване на размера му под топла влажна кърпа и в топло помещение.

Когато тестото е готово го премесваме и разделяме на 4 равни части. Всяка част се оформя на дебел фитил и се слага в подходяща тава застлана с хартия за печене.

С остър нож се правят разрези (около 4-5) с лек диагонал и разстояние от около 2 см. След това се наръсват с царевичното брашно и се оставят отново да втасат, когато са почти готови се пуска фурната да загрее на около 180 градуса (аз още съм със една от старите печки, а те са си силнички, но ако сте с нова на 200 градуса).

Когато порозовее коричката проверете с клечка и ако са готови ги извадете да изтинат на решетка.

Един наистина вкусен хляб!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: