Начин на приготвяне
Овкусете добре пържолите със сол, черен пипер и олио. Оваляйте ги добре в брашно и ги запържете от всяка страна за 2-3 минути или докато придобият златист цвят. Извадете ги и ги наредете в тавичка.
Започнете да приготвяте гъбения сос. За целта загрейте маслото и след като се разтопи добре, добавете малко брашно и запържете. Махнете от котлона, изчакайте и сипете внимателно прясното мляко.
Върнете тигана на котлона и изчакайте соса да заври, като от време на време го разбърквате, за да не загори. Посолете и гответе до сгъстяването на соса. Накрая добавете нарязаните гъби, краставички, чесъна и горчицата.
Разбъркайте и махнете от котлона. Залейте пържолките в тавата и запечете ястието в сгорещена фурна за около 30-35 минути. Сервирайте с гарнитура по избор.
Коментари