Султански кебап

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714179
09/10/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 452
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте тиган и задушете месото на кубчета, докато водата се абсорбира. Добавете нарязания лук и маслото и задушете за няколко минути. Прибавете доматената паста и задушете за още 1 минута.

Нарежете патладжаните на кубчета и ги запържете в сгорещено олио. Прибавете ги към месото заедно с граха. Овкусете със сол и черен пипер.

Разделете корите за баница на 3 части. В малка купа сложете първата част и сложете 2/3 от сместа с месото. Покрийте с корите и обърнете кебапа. Сложете го в тава. Повторете с оставащите продукти.

Разтопете маслото в тиган, добавете брашното и разбъркайте за 1 минута. Сипете млякото и разбъркайте. Кипнете и варете 2-3 минути, овкусете със сол и черен пипер и махнете от котлона.

Сипете соса върху кебапа и запечете в загрята на 200 градуса фурна. Поръсете с кашкавал, запечете за още 5 минути и поднесете.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар