Султански кебап

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Султански кебап
Снимка: Анонимен
2 / 3
09/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Усетихте ли вече аромата на този султански кебап?"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • пилешко месо - 500 г на кубчета
  • грах - ½ ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • патладжани - 2 бр.
  • черен пипер
  • доматена паста - 1 с.л.
  • За соса
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте тиган и задушете месото на кубчета, докато водата се абсорбира. Добавете нарязания лук и маслото и задушете за няколко минути. Прибавете доматената паста и задушете за още 1 минута.

Нарежете патладжаните на кубчета и ги запържете в сгорещено олио. Прибавете ги към месото заедно с граха. Овкусете със сол и черен пипер.

Разделете корите за баница на 3 части. В малка купа сложете първата част и сложете 2/3 от сместа с месото. Покрийте с корите и обърнете кебапа. Сложете го в тава. Повторете с оставащите продукти.

Разтопете маслото в тиган, добавете брашното и разбъркайте за 1 минута. Сипете млякото и разбъркайте. Кипнете и варете 2-3 минути, овкусете със сол и черен пипер и махнете от котлона.

Сипете соса върху кебапа и запечете в загрята на 200 градуса фурна. Поръсете с кашкавал, запечете за още 5 минути и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: