Десерт с бисквити и маскарпоне

ЗояЗояНовак
04/10/2015
"Бисквитен блат, маскарпоне, сладко - това е класически чийзкейк и ще се влюбите в него от първата хапка "
Приготвяне35 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 840
  • Преглеждания за месеца213
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите с ръка или с помощта на кухненски робот. Смесете ги с разтопеното масло и прясното мляко. С получената смес оформете бисквитен слой на дъното на форма за торта.

Сложете съда в хладилника за половин час. Преди да го извадите пригответе крем от маскарпоне, заквасена сметана и пудра захар. Ако сместа е прекалено гъста, можете да я разредите с малко прясно мляко.

Когато кремът е готов, извадете блата и го намажете с него, след което върнете в хладилника за един час. Извадете и намажете със сладко от боровинки.

Накрая поръсете със смлени бадеми и приберете на студено за още 4-5 часа.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Вера Паева
Вера Паева
04.10.2015 23:05
бисквитите, обикновени или с каквито се сетя
3
0