Начин на приготвяне
Разтеглете бутер тестото леко и го нарежете на квадрати със страна от 8 сантиметра. Във всеки квадрат сложете по малко от натрошените орехи и прегънете тестото, така че да се получи триъгълник. Подредете всеки от тях в намаслена тавичка, намажете с белтък и печете в предварително загрята фурна на умерена температура.
Междувременно се заемете с приготвянето на сиропа. В тенджера залейте посоченото количество вода и щом започне да ври, добавете захарта. Бъркайте, докато тя се стопи напълно и отдръпнете от котлона да се охлажда.
Време е и за крема. В голяма купа разбийте яйцата и към тях добавете захарта, брашното и прясното мляко. Тази смес се загрява на огъня и се бърка, докато се сгъсти. Щом се охлади, се миксира със сметаната и ванилията и се оставя настрана.
Готовите тригуни се заливат с приготвения сироп и се оставят да поемат от него поне 5 часа. Поднасят се намазани с приготвения крем.