Телешка курбан чорба

МинчоМинчоНовак
06/10/2015
"Ароматна и вкусна курбан чорба не само ще ви нахрани, но ще ви сгрее сърцето, ще ви накара да се усмихнете и да бъдете по-добри "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16 998
  • Преглеждания за месеца264
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 600 г /да не е тлъсто/
  • моркови - 2 бр.
  • ориз - 5 с.л.
  • лук - 3 глави, малки
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете месото да се отпуска на стайна температура. Нарежете го на кубчета и го пуснете да ври във вода на слаб огън заедно с малко зехтин.

Щом започне да омеква, прибавете и наситнения зарзават и ориза. Когато всички продукти са добре сварени, застройте с разбитите яйца.

Добавете сухите подправки, разбъркайте и отдръпнете от котлона. При поднасяне чорбата се поръсва с лимонов сок и листенца магданоз.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар