Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 160 градуса. Загрейте олиото в тенджера и добавете нарязания бекон. Запържете го, докато стане хрупкав. Извадете го и го оставете настрана. Увеличете котлона.
Добавете маслото в тенджера. Овкусете месото със сол и черен пипер и го запържете от всички страни за 10-тина минути. Прехвърлете го в чиния. Добавете лука в тенджерата и го задушете за няколко минути. Махнете тенджерата от котлона.
Сипете вътре калвадоса и разбъркайте. Върнете на котлона и задушете за 1 минута. Прибавете сайдера и оцета, кипнете и върнете месото в съда. Прехвърлете във фурната и запечете за 1 час, обърнете месото и продължете да печете още около час. Добавете бекона.
Сложете в чинии за сервиране. Тенджерата, в която се е готвило месото, се слага на котлона заедно с отделилите се течности. Добавете нарязаните ябълки и ги задушете за 10 минути. Прибавете горчицата към соса, овкусете със сол и черен пипер. Залейте свинското със соса.