Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Бавно печена свинска плешка на фурна

Бавно печена свинска плешка на фурна

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Бавно печена свинска плешка на фурна
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
240 мин.
Порции
6
"Месото е перфектно, а тайната е в бавното печене на свинската плешка на фурна"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1.5 кг
  • кисели краставички - 3 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • картофи - 800 г
  • гъби - 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • краве масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на филии, но не до края. Отдолу парчето свинска плешка трябва да остане цяло. Посолява се и се овкусява с подправките.

Морковите и киселите краставички се нарязват на ленти и се поставят в прорезите на месото. Така приготвеното месо се взема с две ръце и се поставя в глинен съд с разрезите надолу.

Месото се намазва с червен пипер. Покрай него се разполагат картофите, нарязани на кубчета, и суровите гъби.

Кравето масло нарязано на парченца се поставя върху месото.

Налива се виното и вода. Течността трябва да е почти на нивото на свинското.

Глиненият съд (гювеч) се поставя в студена фурна и се пече 1 час на 200 градуса.

След това фурната се намаля на 150 градуса и печенето на свинското на фурна продължава още 2 часа и 30 минути.

Бавно печената свинска плешка на фурна се нарязва и се поднася с печените картофи, гъби, поляти със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: