Каша с печурки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Каша с печурки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Гъбите трябва да са така приготвени, че да си готов да умреш, за да ги опиташ - Медицинска поговорка"

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • масло - 4 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сминдух
  • куркума
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и измиват. Ако са едри, се надребняват, но ако са дребнички, се оставят цели.

Пускат се в 4 ч.ч. вряща подсолена вода, за да се сварят. След това се отстраняват внимателно и се оставят настрана, без обаче бульонът да се изхвърля.

В тенджера се запържва брашното и се разрежда с водата, в която са врели гъбите. Щом кашичката заври, се добавят и гъбите.

Яденето се оставя да къкри още десетина минути и се подправя с изброените подправки.

Разбърква се и се сваля от огъня. По желание кашата може да се поднесе с малко заквасена сметана.

Кашата с печурки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Вкусно.
29.10.2022 18:17
2