Свински късчета с ориз

ЕфросияЕфросияДжедай4541
06/11/2010
"Какво му трябва на човек - комат хляб, малко късчета свинско месо с ориз и приятна компания за обяд "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 956
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете предварително ориза във вода. Месото се обезкостява и се реже на кубчета и се слага да ври в тенджера заедно с 3- 4 ч.ч. вода на тих огън 50 минути. Готовите късчета се изваждат, а бульонът се прецежда. Морковът се почиства и рендосва, тиквичките също.

Празът се измива и реже на тънки колелца. В тавичка се налива 50 мл олио и се подреждат месото и зеленчуците. Добавя се отцеденият ориз и всичко се овкусява с 1/2 ч.л. сол, черен пипер и суха стрита салвия. Залива се с 3 ч.ч. свински бульон и се пече на умерена фурна 40- 50 минути.

Сервира се с малко соев сос.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Руслана Петрова
Здравейте :)
Аз добавих някои неща и се получи прекрасно. Не намерих салвия и реших да видоизменя. Първо задуших зеленчуците на тиган, добавих оризът и бърках докато изкристализира, добавих и малко консервирани домати на Хайнц. След като се изпари сока, сложих една чаша гореща вода и оставих да ври за две минути. После всичко, както е описано в рецептата, сложих в тава, сложих и свинския бульон, но добавих и три купчета зеленчуков бульон. Получи се повече от прекрасно.
0
0