Пилешко в йенско стъкло

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
19/10/2015
"Днес ви каним на крехки и сочни пилешки късчета в ароматен гъбен сос."
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 600
  • Преглеждания за месеца615
  • Преглеждания за седмицата146
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • бяло вино - 60 мл
  • вода - 100 мл
  • гъби - 200 г стерилизирани
  • сметана - заквасена
  • топено сирене
  • кашкавал - 100 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порциите, посолете и наредете в йенската тава.

Поръсете с нарязаните гъби, наредете отгоре резени топено сирене. Разбъркайте заквасената сметана с водата и виното.

Залейте пилето, поръсете с черен пипер и отгоре настържете кашкавала.

Печете на 180 градуса за 40-45 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анелия Терзиева
Една чудесна рецепта, която правя често.
1
0