Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Доматен сос»Молдовски гъбен сос с патладжани и домати

Молдовски гъбен сос с патладжани и домати

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Молдовски гъбен сос с патладжани и домати1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Тук една пържолка се обади да попита за този сос - да ви се намира малко от него"

Необходими Продукти

  • печурки - 300 г
  • патладжани - 1 бр.
  • домати - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 100 мл
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът и доматите се нарязват на ситни кубчета. Лукът се нарязва на шайби. Патладжаните се смесват с доматите и с нарязания лук.

Добавя се малко вода и част от олиото и сместа се задушава на бавен огън до омекването на зеленчуците. Гъбите се сваряват и след това се запържват в остатъка от олиото.

Гъбите се смесват с лука, патладжаните и доматите и се пасират. Добавя се сол и сосът се сервира топъл или студен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: