Червени мариновани яйца

21/10/2015
"Мариновате, хапвате и после давате рецептата на всички, защото всички ще искат да опитат вкусни Червени мариновани яйца"
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо928
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава
  • цвекло - 1 глава
  • яйца - 8 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • сол - 2 с.л.
  • ким - 1 с.л.
  • оцет - 200 мл
  • захар - 2 и 1/ с.л.
  • карамфилче - 2 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват, охлаждат се и се обелват. Лукът се реже наполовина и се запича леко на сух тиган. Цвеклото се обелва и се разрязва на четири.

В голяма тенджера се кипват 1300 милилитра вода. Добавя се цвеклото, захарта, солта, оцетът, кимът, карамфилчето, черният пипер, дафиновият лист, нарязаната на ситно люта чушка.

След като сместа кипне, котлонът се намалява и всичко се вари на бавен огън 15 минути. Добавя се лукът и се вари още 5 минути. Охлажда се.

В голям буркан се слагат яйцата и се заливат с охладената смес. Оставя се на хладно и след едно денонощие може да се сервира.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар