Начин на приготвяне
Камбите се измиват, почистват от семената и ги нарязваме в голяма тава на парченца. Морковите, обелени, се нарязват на кръгчета.
Керевиз се реже на едро, а карфиол се разделя на розички. Разбъркваме всички зеленчуци да се размесят добре.
В буркан от 3 литра се натрошават на прах 5 аспирина и сипваме на дъното. Добавят се равни лъжици сол, захар, оцет от 6 % и зърна черен пипер.
Разбърква се малко с лъжица марината и пълним буркана с нарязаните смесени зеленчуци.
Долива се със студена вода до ръбчето горе на буркана и затваряме с капачка. После 8-10 дни се обръща веднъж на ден, оставен е на тъмно и хладно. След този период ще имате вкусни и хрупкави камби за зимата.
Коментари