Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Червени мариновани яйца

Червени мариновани яйца

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Червени мариновани яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Мариновате, хапвате и после давате рецептата на всички, защото всички ще искат да опитат вкусни Червени мариновани яйца"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • цвекло - 1 глава
  • яйца - 8 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • сол - 2 с.л.
  • ким - 1 с.л.
  • оцет - 200 мл
  • захар - 2 и 1/ с.л.
  • карамфилче - 2 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват, охлаждат се и се обелват. Лукът се реже наполовина и се запича леко на сух тиган. Цвеклото се обелва и се разрязва на четири.

В голяма тенджера се кипват 1300 милилитра вода. Добавя се цвеклото, захарта, солта, оцетът, кимът, карамфилчето, черният пипер, дафиновият лист, нарязаната на ситно люта чушка.

След като сместа кипне, котлонът се намалява и всичко се вари на бавен огън 15 минути. Добавя се лукът и се вари още 5 минути. Охлажда се.

В голям буркан се слагат яйцата и се заливат с охладената смес. Оставя се на хладно и след едно денонощие може да се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: