Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Толстолоб във фолио

Толстолоб във фолио

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Толстолоб във фолио2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Разкошен толстолоб, който дори начинаещите готвачи ще приготвят за по-малко от час"

Необходими Продукти

  • толстолоб - 1 кг
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • розмарин - 2 щ.
  • сол - 2 щ.
  • черен пипер - 2 щ.
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - на вкус
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, измива и освобождава от дебелата кожа. Нарязва се на парчета, дебели 1.5 сантиметра или се филетира на отделни порции. Филетата толстолоб се подреждат върху половината от фолиото, което трябва да е предварително разпънато в тава.

Между тях се нареждат нарязаните останалите продукти, всичко се напръсква с олио и се овкусява с подправките.

Яденето се завива добре с останалата част от фолиото и тавата се прибира в загрята фурна.

Пече се на 180 градуса около четиридесет минути и се изважда. Фолиото се разтваря и ястието се поднася в подходящи чинии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: