Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена пъстърва в плик

Печена пъстърва в плик

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Печена пъстърва в плик1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пъстърва - 4 риби
  • зехтин - 1 к.ч.
  • за плънката
  • лимони - 2 бр.
  • бадеми - 1 ч.ч. сурови
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • чесън - 6 скилидки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата ви трябват 4 плика за печене.

Рибите се почистват от ненужните части, измиват се на течаща вода и се оставят да се отцедят.

Лимоните се измиват и се нарязват на филийки. Зелениите се скълцват, а бадемите и чесънът се счукват. Пликовете се намазват с мазнина.

Пъстървите се овкусяват с подправки и се пълнят с резени лимони, бадеми, чесън, зелении и още подправки.

Пликовете се поставят в голяма тава и се пекат в загрята фурна на умерена температура. След това рибите се вадят от пликовете и се сервират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: