Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Гарнитура със задушени брюкселски зелки

Гарнитура със задушени брюкселски зелки

редакция:
Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Гарнитура със задушени брюкселски зелки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Вкусна зеленчукова гарнитура, която можете да поднесете към скара или риба!"

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 1 кг
  • моркови - 300 г, бейби
  • грах - 4 с.л. от консерва
  • царевица - 5 с.л. от консерва
  • масло - 1/2 пакетче
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • чесън - 1 с.л. на прах
  • копър - 2 ч.л. сух
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брюкселското зеле и морковите се измиват и почистват. В тенджера се кипва 2 л вода и в нея се добавят първоначално само главичките зеле, а после и морковите.

Продуктите се оставят да покъкрят десетина минути, след което се изваждат и се измиват със студена вода. В дълбока тенджера се загрява маслото и се добавят морковите и зеленчуците.

Съдът се похлупва и зеленчуците се оставя да се задушат 6-7 минути. Прибавят се царевицата и грахът и всичко се размесва добре.

За финал се влагат всички подправки и блюдото се оставя да къкри още 3-4 минути. Полученото зеленчуково ястие може да се поднесе като гарнитура към скара или постни ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: