gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тесто»Универсално тесто за рогчета

Универсално тесто за рогчета

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5021k
Универсално тесто за рогчета1 / 2
25/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
16 бр.
"И защото сме сигурни, че и вие сте заклети почитатели на рогчетата, ви предлагаме изпитана рецепта за универсално тесто за рогчета"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята заедно със захарта в 200 мл топличка вода. Пресейте брашното в дълбок съд и направете отвор в получилата се купчинка. Сложете в него разбитите отделно яйца и зехтин. Вложете и сместа с маята.

Бъркайки, прибавете и останалите продукти. Замесете гладко тесто и го оставете половин час на стайна температура, докато удвои обема си. След това тестото се омесва още веднъж и се дели на осем части.

Те от своя страна се омесват пак и се разполовяват. Получените парчета се разточват на правоъгълници. В средата на всеки от тях се слага избраната плънка и се завиват рогчета. Те се подреждат в намаслена тава и се пекат в загрята фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: