Шишчета на грил тиган

Р. Гочева
Р. Гочева
Новак
25/10/2015
"Вкусно предложение за феновете на шишчетата, които нямат как да запалят скара "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 908
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лаймът се измива и се изстисква. Към сока му се добавят останалите съставки за маринатата. Пилешкото месо се нарязва на кубчета и се овкусява с марината. Оставя на студено 30 минути, за да поеме от нея.

Междувременно гъбите, лукът и чушките също трябва да се нареждат на кубчета, но те трябва да са по-малки от месните, защото могат да изгорят. Когато пилешкото се овкуси и останалите продукти са налице, се нанизват на шишове, като месо се редува със зарзават.

Нанизаните шишчета се запичат от всички страни на леко намаслен грилован тиган. Докато се пекат могат да се поливат с марината, но това не е задължително. Изпечените шишчета се поднасят със салата според сезона.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар