Свинско с Праз на Фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Свинско с Праз на Фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Има нещо неустоимо вкусно в комбинацията от свинско месо и праз. Докато търсим какво точно, яденето взело, че свършило"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • праз - 2 стръка
  • червено вино - 1 к.ч.
  • маслини - 1 ч.ч. зелени
  • домати - 2 бр.
  • масло
  • сол
  • розмарин
  • червен пипер
  • кориандър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се загряват 3 с.л. мазнина и в нея се запържва нарязаното на кубчета свинско месо. Поръсва се с подправки и се разбърква.

След 5-6 минути се налива малко от виното и ястието се оставя да къкри под похлупак десетина минути.

После се пресипва в тавичка. Върху него се нареждат скълцаният праз, може и чушки или моркови, нарязаните на дребно домати и разполовените маслини.

Добавя се останалата част от виното и ястието се подправя още веднъж. Слага се в загрята на 180 градуса фурна и се пече до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: