Рибена чорба - солянка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Рибена чорба - солянка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Обзалагаме се, че не сте опитвали толкова вкусна рибена чорба досега - хапваш и не можеш да се спреш"

Необходими Продукти

  • риба - 500 г бяла
  • зеле - 1 кг
  • манатарки - 200 г
  • кисели краставички - 2 бр.
  • бульон - 1.5 л рибен
  • дафинов лист - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • доматено пюре - 100 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 100 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • заквасена сметана - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Костите на рибата и главата се варят с 1 дафинов лист в подсолена вода за 45 мин.

Нарязаният на филийки лук се запържва в олиото. Добавя се брашното и прецедения рибен бульон.

След като заври се добавят нарязаните гъби, кисели краставички и зеле (нарязано на тънки ивици).

Подправя се с черен пипер. Вари се на слаб огън около 20 мин. и се добавя се доматеното пюре.

Преди сервиране се добавя рибата и се кипва още веднъж. По желание се добавя сметана във всяка порция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: