Домашен ябълков сладкиш

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
30/10/2018
"Едва ли някога сте приготвяли някога по-уханен ябълков сладкиш от този! Поднесете го с ароматно кафе или топка сладолед "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо173 475
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава разтопяваме маслото на котлона. Отгоре нареждаме бисквитите.

Белим ябълките, почистваме ги от семките и ги режем на полумесеци. Овалваме ги в канела и ги подреждаме плътно върху бисквитите.

В купа разбиваме яйцата със захарта и прибавяме брашното, което е пресято с ванилията и бакпулвера.

Готовата смес изсипваме върху ябълките и бисквитите и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 мин.

Готовият ябълков сладкиш поръсваме с пудра захар.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Eva Staneva
Eva Staneva
26.01.2017 00:15
Хубава рецепта. Благодаря. Но моля, давайте някакъв размер на тавичката :) .
5
2
Ябълка
Ябълка
03.11.2015 21:16
Мисля, че се обръща обратно и тогава се поръсва с пудра захар, аз поне така го правя
16
3