Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Бонбони с шоколад за диабетици

Бонбони с шоколад за диабетици

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Бонбони с шоколад за диабетици2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
15
"Изключително лакомство, на което да се насладят дори и диабетиците"

Необходими Продукти

  • нахут - 200 г
  • смокини - 100 г
  • орехи - 100 г
  • коняк - 5 с.л.
  • шоколад - 100 г за диабетици
  • какао - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пред нощта накиснете нахута в студена вода. Смокините също се накисват за около час в коняка или водата.

Измийте нахута, залейте го с чиста вода и то сварете за около 45-60 минути. След сваряването нахута се изважда от водата и се подсушава. Смила се в блендер или в месомелачка. Отделно се смилат и смокините.

Орехите се смилат на средни парченца за да се усещат в бонбоните. Шоколадът се настъргва.

Съединяват се всички съставки и се разбъркват до получаването на еднородна маса. Взема се по малко и се оформят топчета. Посипват се с какао.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: