Бели бадемови гръцки сладки

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714179
31/10/2015
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции30 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 043
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете бадемите в загрята на 170 градуса фурна докато придобият златист цвят. Охладете и ги начукайте. Разбийте мекото масло с пудрата захар за около 20 минути.

Времето е продължително, защото сладките трябва да бъдат пухкави и меки. Добавете към маслото предварително пресятото брашно с бакпулвера и рома.

Накрая добавете бадемите. Замесете тесто и оформете топчета, които се нареждат върху хартия.

Сладките се пекат в загрята на 170 градуса за 20-30 минути. След като се извадят от фурната, сладките се напръскват леко с вода и обилно се ръсят с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар