Кафяв ориз със спанак на фурна

03/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 613
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме кафявият ориз в студена вода за 2 часа (ако е бланширан няма нужда от предварителна подготовка).

В дълбока тенджера сипваме олиото и задушаваме нарязаният на ситно лук, чесън и моркови.

Добавяме спанака, също нарязан на ситно или замразен.

Изчакваме да се задуши за кратко и добавяме ориза, запържваме за 3 мин.

Слагаме джоджена, черния и червения пипер и сол на вкус.

Изсипваме всичко в тава и добавяме 4 ч.ч. вода, разбъркваме.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато ориза омекне и водата изври.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар