Кафяв ориз със спанак на фурна

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
03/11/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 984
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме кафявият ориз в студена вода за 2 часа (ако е бланширан няма нужда от предварителна подготовка).

В дълбока тенджера сипваме олиото и задушаваме нарязаният на ситно лук, чесън и моркови.

Добавяме спанака, също нарязан на ситно или замразен.

Изчакваме да се задуши за кратко и добавяме ориза, запържваме за 3 мин.

Слагаме джоджена, черния и червения пипер и сол на вкус.

Изсипваме всичко в тава и добавяме 4 ч.ч. вода, разбъркваме.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато ориза омекне и водата изври.

Мултифункционално ренде с 5 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мултифункционално ренде с 5 приставки
28.99 лв.
Виж ››

Оставете работата по подготовката на продуктите за готвене на новото си мултифункционално ренде, вие просто си изберете приставка. Невероятно кухненско пособие, което веднъж попаднало в ръцете на една домакиня, трудно се измъква от тях. Многофункционално ренде за рязане на зеленчуци, плодове, сирене, подправки.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар