Печена тиква по турски

НанаНанаНовак
01/11/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо17 810
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме тиквата и я нарязваме на едри късове. Подреждаме в я намаслена тава и я поръсваме обилно със захар. Оставяме тиквата така няколко часа, докато си пусне сок.

След това я вкарваме в загрята фурна на 180 градуса фурна и започваме да печем. От време на време обръщаме парчетата и ги поливаме със сладкия сос, който се образува.

По желание добавяме и още захар, ако ни се струва, че тиквата не е достатъчно сладка. След общо 70-80 минути печене тя трябва да е готова. Изваждаме я и я поръсваме със счуканитe орехи. Оставяме да се охлади и сервираме със сметана.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар