Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени зеленчуци»Мариновани зеленчуци на грил

Мариновани зеленчуци на грил

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
"Ароматни и вкусни мариновани зеленчуци, които ни накараха да забравим за пържолата"

Необходими Продукти

  • патладжани
  • тиквички
  • червени чушки
  • домати - малки чери доматчета
  • лук - червен
  • магданоз
  • чесън - скилидки
  • оцет - 1 ч.ч., за мариноването
  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 1ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците - тиквичката нарежете на дебели колелца, патладжана на филии, чушките и лука на 2 половини, а доматите и чесънът нека останат цели. Патладжанът посолете и оставете да се отцеди черната вода.

Смесете съставките за маринатата и накиснете за 1/2 час всички зеленчуци в нея. След това ги изпечете на грил или грил тиган за кратко.

Маринованите зеленчуци на грил са подходяща гарнитура за меса и яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

стефан
стефан
ПОдходящи за вегетарианци и добро питие
02.03.2013 21:34