Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пирожки»Руски пирожки с мармалад

Руски пирожки с мармалад

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Руски пирожки с мармалад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12 бр,

Необходими Продукти

  • брашно - 750 г
  • сол - 2 щ.
  • захар - 2 щ.
  • маргарин - 370 г
  • яйца - 2 бр.
  • мармалад - 1 буркан /по избор/
  • жълтъци - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в купа. Към него се добавят размекналият се маргарин, разбитите яйца, солта и захарта. Разбърква се и се омесва тесто.

То се оставя в хладилник за два часа, след което се омесва пак. От тестото се късат парчета, разтеглят се и в тях се слага по малко от сладкото.

След това се оформят пирожки, които се нареждат в набрашнена и намазнена тава. Мажат се с разбити жълтъци и се пекат в загрята фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка: