Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Ориз с пилешко на халогенна фурна

Ориз с пилешко на халогенна фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Ориз с пилешко на халогенна фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 350 г
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 бр.
  • черен пипер
  • зехтин - 4 с.л.
  • червен пипер
  • розмарин
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява за 15 минути в подсолена вода /около 4 ч.ч./заедно с малко подправки. Изважда се и се оставя настрана. Лукът се задушава в мазнина и щом стане прозрачен, към него се добавят наситнените чушки и оризът.

Налива се около 1/2 ч.ч. от бульона на пилето и сместа се оставя да къкри на огъня до леко омекване. После се прехвърля в алуминиева тавичка и отгоре се нарежда пилешкото месо.

Полива се с още бульон, колкото да се покрие оризът. Поръсва се с подправки и яденето се слага да се пече на горна скара в халогенна фурна при 220 градуса за 20 минути. След това градусите трябва да станат 200 и пилето се допича още около 35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: