Тетовски пържоли в гювеч

Тетовски пържоли в гювеч
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
165 мин.
Порции
4
"Ако и вие обичате пържолите направо да се топят в устата, пригответе ги по Тетовски в гювеч"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр. вратни
  • лук - 3 глави
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. вегета
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, морковите и чушките на кръгчета.

Налейте олиото на дъното на глинен гювеч и разпределете нарязаните зеленчуци - ред лук, ред морковчета, ред чушки.

Отгоре поставете пържолите и ги поръсете с подправките - вегетата, босилека и чубрицата.

Върху тях подредете останалите лук, чушки и моркови и залейте с водата.

Поръсете с щипка сол. Захлупете гювеча с капачето и го сложете в студена фурна.

Включете фурната на 180 градуса и печете около 150 минути.

Тетовските пържоли в гювеч са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: