Начин на приготвяне
Нарежете месото и сланината на ситно и ги запържете в мазнината.
Добавете каймата с малко водичка, за да се раздроби, и заедно ги запържете.
После прибавете ориза, малко доматен сок и подправките, пържете за около 5 минути.
На дъното на гювеча сложете няколко зелеви листа и мазнина.
Навийте малки сармички, които подредете на дъното на гювеча или гювечетата (тази рецепта може да се прилага във всякакви глинени съдове с капак).
Пилешките пържоли от бутчета овкусете по ваш избор и подредете върху сармичките.
Разбъркайте останалия доматен сок със барбекю соса и сипете отгоре, прибавете и малко зелева чорба или вода, опитайте, за да разберете кое трябва да преобладава.
Печете сармите и пилешки пържоли в гювеч в умерена фурна до готовност.