Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли от глиган в гювеч

Пържоли от глиган в гювеч

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Пържоли от глиган в гювеч
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
30/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
3
"Вашият мъж ще ви изпълнява всеки ден по едно желание цяла седмица, ако му сготвите тези пържоли от глиган в гювеч"

Необходими Продукти

  • пържоли от глиган - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 6 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 3 глави
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме си месото на тънки пържолки.

В съд си поставяме доматеното пюре и добавяме черният пипер, кимиона и солта.

Всичко разбъркваме добре.

С тази смес си намазваме пържолите.

Вземаме си гювеча, намазваме го с олио и поставяме най-отдолу нарязания на шайби лук.

Върху тях поставяме почистените и нарязани гъби, моркови върху тях, поставяме и пържолите.

Върху всяка пържола от глиган отново нареждаме лука гъби и моркови.

Обелваме си чесъна и него добавяме.

Отгоре заливаме с малко олио и изсипваме виното.

Затваряме с капака и поставяме във фурната на 220 °C .

Печем гювеча до готовност, а в случая аз пекох за 2 часа на умерена фурна.

Поднасяме, като в чинията поставяме пържоли от глиган и добавяме от гъбите и морковите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: