Домашни пилешки дробчета с лук

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
01/11/2015
"Пилешките дробчета се радват на широка популярност и любов в българската домашна кухня. Затова ви предлагаме една стара и безотказна рецепта."
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 472
  • Преглеждания за месеца238
  • Преглеждания за седмицата41
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета изчистваме и измиваме много добре под силна течаща студена вода.

Прехвърляме в съд с капак и добавяме прясното мляко. Оставяме в хладилника поне за два часа. След като ги извадим ги поливаме с вряща вода. Нарязваме лука на полумесеци.

В дълбока тенджера слагаме олиото и задушаваме лука до прозрачност, след това добавяме червения пипер. Прибавяме дробчетата и оставяме да се задуши на среден огън за 20 мин.

После добавяме доматите от консерва и оставяме течността да поизври за 5 мин. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Рейтинг

5 6
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Вальо
Вальо
09.06.2019 13:42
Аз бих сложил червения пипер секунди преди доматите. Иначе това е рецептата!
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 13:32
слагам и малко морков ...иначе всичко друго по този начин правя
2
0