Начин на приготвяне
Дробчета се изчистват, измиват и хубаво се отцеждат (може да ги накиснете за час - два в равни количества прясно мляко и вода).
Лукът се почиства и нарязва на полумесеци, чушката се нарязва ва едро, доматът се настъргва. В дълбок тиган се сипва олиото след като загрее се добавя лука и се пържи до леко карамелизиране.
Добавя се чушката да се запържи и тя леко. Дробчетата се овалват в брашното и се добавят при лука. След сато си сменят леко цвета се добавят доматите и червения пипер. Посолява се и се добавя мащерката.
Долива се около 150 мл вода. Котлонът се намалява и оставяме ястието да ври докато остане на мазнина. След като е готово по желание се настъргва кашкавал.
Коментари