Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Сладко от динени кори

Сладко от динени кори

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Сладко от динени кори2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
"Изпитана рецепта за онова митично сладко от динени кори, което винаги сте искали да приготвите"

Необходими Продукти

  • динени кори - 1 кг
  • захар - 1300 г
  • вода - - 10 ч.ч.
  • сода - 1 и 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тъмнозелената част на корите на динята се маха с белачка за картофи. Корите се измиват и бялата част се реже на кубчета. Всяко кубче се набожда с вилица.

В една чаша гореща вода се разтваря содата. Корите се слагат в тенджера и се заливат с разтворената сода. Добавят се още 6 чаши вода.

Разбъркват се и се оставят за 4 часа. Водата се излива, корите се измиват добре. Заливат се със студена вода, оставят се за 30 минути и се измиват добре. Приготвя се захарен сироп от половината захар и 3 чаши вода. Загрява се на среден огън до кипване.

Кубчетата се пускат в сиропа, кипват се и се варят на среден огън 20 минути, като от време на време се разбъркват. Сваля се от котлона и се оставя за 12 часа. Добавя се останалата захар.

Загрява се на среден огън до кипване и се вари 30 минути, като се бърка от време на време. Отново се оставя за 12 часа, след това се загрява до кипване и се вари 20 минути. Сладкото се разпределя горещо в сухи чисти буркани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: