Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печено брюкселско зеле със сметана

Печено брюкселско зеле със сметана

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Печено брюкселско зеле със сметана2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Характерният вкус на запеченото брюкселско зеле хармонира с приятната мекота на сметаната, в резултат на което ни се налага да изядем още една порция"

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 500 гр.
  • масло - 50 гр.
  • сметана - 1 ч.ч. готварска
  • галета - 4 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме почистеното брюкселско зеле във вряща вода и варим почти до омекване.

Прецеждаме и изсипваме в тавичка за печене.

Нарязваме отгоре част от маслото, разпределяме сметаната.

Галетата запържваме в останалото масло до зачервяване и изсипваме отгоре.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: