Карлик сладкиш

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Карлик сладкиш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • За Блата
  • масло - 60 г
  • захар - 250 г
  • брашно - 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 равна ч.л. /разтворена в млякото/
  • какао - 50 гр.
  • За Масления Крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • масло - 200 г
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • За Сметановия Крем
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блат:

В купа сипваме брашното, маслото, захарта, яйцето, прясното мляко (в което сме разтворили содата) и какаото, разбъркваме с миксер. Получената смес се разстила в тавичка намазана с мазнина и поръсена с брашно и се печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 мин.

Готовия изстинал блат се разрязва през средата, така че да се получат два отделни блата.

Маслен крем:

В купа разбиваме маслото със захарта, докато стане на пяна.

Сваряваме прясното мляко и добавяме брашното, при непрекъснато бъркане. Охладеното вече мляко, добавяме лъжица по лъжица към маслото и захарта. Така полученият крем се маже върху единия блат и се покрива с другия.

Сметанов крем:

Разбиваме сметаната със захарта на пухкав крем. С получения сметанов крем покриваме сладкиша.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: