Начин на приготвяне
Блат:
В купа сипваме брашното, маслото, захарта, яйцето, прясното мляко (в което сме разтворили содата) и какаото, разбъркваме с миксер. Получената смес се разстила в тавичка намазана с мазнина и поръсена с брашно и се печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 мин.
Готовия изстинал блат се разрязва през средата, така че да се получат два отделни блата.
Маслен крем:
В купа разбиваме маслото със захарта, докато стане на пяна.
Сваряваме прясното мляко и добавяме брашното, при непрекъснато бъркане. Охладеното вече мляко, добавяме лъжица по лъжица към маслото и захарта. Така полученият крем се маже върху единия блат и се покрива с другия.
Сметанов крем:
Разбиваме сметаната със захарта на пухкав крем. С получения сметанов крем покриваме сладкиша.