Домашно кюнефе

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
03/11/2015
"Не се облизвайте, а си запишете рецептата - толкова е лесна, че всеки може да приготви прочутото Кюнефе "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо44 917
  • Преглеждания за месеца5983
  • Преглеждания за седмицата419
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кадаиф - 500 гр. суров
  • моцарела - 300 гр. или друго безсолно сирене
  • масло - 250 гр.
  • шам фъстък - 50 гр. счукан, за поръсване
  • за сиропа:
  • вода - 360 мл.
  • захар - 470 гр.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сироп: От захарта, водата и лимоновия сок се сварява гъст сироп и се оставя са изстине.

Кадаифът се разтегля, за да се отделят влакната. Маслото се разтапя в малък тиган. Слага се половината от кадаифа и се притиска добре, да поеме маслото. Върху него се слага сиренето и се покрива с останалият суров кадаиф. Притиска се леко.

Пече се на котлона до златисто, после се обръща от другата страна с помоща на плоска чиния.

С охладения сироп се залива изпържения кадаиф. Захлупва се за няколко минути, докато попие изцяло сиропа.

Сервира се още горещо, поръсено с шам фъстък с добавка топка сладолед или кисело мляко.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар